Partner: AppIdeas Kft.
Fejlesztés ideje: 2019-2020

A FiveUP egy modern, okostelefonokra fejlesztett alkalmazás, melynek segítségével az általános iskolás diákok rövid idő alatt, izgalmas gamifikált univerzumban, tantárgyakra, témakörökre bontva sajátíthatják el a tanagyagot. Az alkalmazásban jelenleg 5 tantárgy és több, mint 15000 megoldandó feladat várja az ötödik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat.

Az applikáción a projekt 2017-es indulása óta több szabadúszó fejlesztő is dolgozott, a fejlesztés agilis módon zajlott. Az alkalmazás tulajdonosai tavaly év végén, az éles indulás előtt keresték fel csapatunkat, feladatunk a meglévő kódbázis átvilágítása, a kritikus hibák javítása, valamint az alkalmazás kiadásához szükséges legfontosabb fejlesztések elvégzése volt.

Kezdeti lépések

Az app átvizsgálása egy kéthetes sprint keretében zajlott, amely során az ügyféllel folyamatosan egyeztetve felmértük a kódbázis állapotát, majd javítottuk a legfontosabb hibákat és hiányosságokat, amelyek az app stabilitását veszélyeztetnék. Ezidő alatt felkészítettük továbbá az alkalmazást az újabb Android rendszerek támogatására, valamint automatizáltuk a Google Play Áruházba történő feltöltés folyamatát. Integrálásra került belső crash reporting eszközünk is, hogy a zártkörű tesztek során információt nyerjünk az app stabilitásáról, és még azelőtt javíthassuk a felmerülő hibákat, hogy azok az éles környezetben jelentkeznének.

A nagyobb módosításokat igénylő, főként tervezésbeli problémák javítására ebben a fázisban csak időbecsléseket készítettünk, így hosszas és költséges fejlesztés helyett az ügyfél érdekeit maximálisan szem előtt tartva a hiányzó funkciók befejezésére, és az alkalmazás mielőbbi kiadására koncentráltunk. Ez lehetővé tette az alkalmazás éles környezetben történő validálását és a felhasználói visszajelzések gyűjtését, amely amellett, hogy segíti ügyfelünket az üzleti döntések meghozásában, megkönnyítheti a befektetők bevonását is. A kódbázis állapotának javítása a későbbi továbbfejlesztések részeként, kis lépésekben valósulhat meg.

Folyamatos fejlesztés

Az átvilágítás és a legfontosabb problémák javítása után az ügyféllel és az alkalmazást kiszolgáló backend fejlesztőjével szorosan együttműködve végeztük el a fennmaradó funkciók fejlesztését, melynek eredményeként idén év elején publikusan is elérhetővé vált az alkalmazás a Google Play Áruházban.

A fejlesztés azonban ezzel nem állt meg: a FiveUP csapata folyamatosan figyeli a visszajelzéseket, és figyelembe veszi azokat a fejlesztések során, a minél jobb felhasználói élmény érdekében. Ennek egyik lépcsőjeként idén ősszel az alkalmazás előfizetéses modellre állt át, így a tanulást most már nem szakítják meg reklámok sem.

A FiveUP alkalmazást a Google Play Áruházból ezidáig több, mint kétezren töltötték le. A csapat elsődleges célja a közeljövőben a teljes felső tagozat lefedése a hiányzó tantárgyakkal.