Partner: Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendrei Skanzen)
Fejlesztés ideje: 2017, 2018, 2020

A mai digitális világban egyre gyakoribb a hagyományos múzeumi tartalmak digitális formában történő megjelenítése. Jelen projekt célja az volt, hogy a szóban forgó tartalmakat könnyen elérhetővé tegye a látogatók számára, és a digitális platform kihasználásával interaktív funkcionalitást hozzon létre. A cél elérése érdekében technológiai partnerként vettünk részt ebben a projektben.

A tartalom fontossága

Manapság számos platform létezik, többségük egyedi használatú, és eltérő paraméterekkel rendelkezik. A felhasználói felület optimalizálásának fontossága az egyes platformokra széles körben ismert és elfogadott tény. Ugyanolyan fontos viszont a tartalom különböző platformokra történő optimalizálása is, amit gyakran figyelmen kívül hagynak. Ebben a projektben olyan tartalomkezelő rendszert fejlesztettünk, amely lehetővé teszi és egyben bátorítja a tartalomkezelőket, hogy a célplatform számára optimális formában hozzák létre a tartalmakat. A célunk a kreatív szabadság biztosítása volt, miközben a rendszer a technikai részleteket – mint például integritás ellenőrzéseket, a feltöltött audió- és videófájlok optimalizálását – egyszerűen és automatikusan a háttérben megoldja.

Akadálymentesítés

Egyes elemek – például az előre rögzített jó minőségű szinkronhangok – ideálissá teszik a terméket a látássérültek számára. Ezen kívül bizonyos navigációs funkciók is hasznosak a potenciális akadályok, illetve nehéz tereprészek jelzésére a fogyatékkal élő látogatók számára. Örömmel dolgoztunk együtt olyan ügyféllel, aki felismerte az akadálymentesítési funkciók fontosságát és az elejétől kezdve prioritásként kezelte azokat.

Együttműködés

Ez a projekt egy több-csapatos együttműködés volt, magában foglalt tartalom szerkesztőket a Skanzen-ből, illetve tartalomszerkesztői munkát és az audió tartalom létrehozását a Hírnökpress-től. Külön köszönet továbbá Kondás Péter-nek a térség ortografikusan helyes 3D-s ábrázolásának elkészítéséért, amely az alkalmazáson belüli térkép alapjául szolgált. Mindig örömmel működünk együtt tehetséges egyénekkel bármely területről. Hisszük, hogy az egyéni változatosság jobb minőségű termékeket eredményez.