Partner: Budafok-Tétény Önkormányzata
Fejlesztés ideje: 2016, 2017, 2018, 2019

A projekt kereteiben olyan megoldásokat kerestünk, amik lehetővé teszik Budapest XXII. kerületének lakói számára a nyilvános helyekkel kapcsolatos problémák bejelentését és nyomonkövetését. Mivel a legtöbb ilyen problémát menet közben jelentik be, a gyors telepítés, a könnyű használhatóság és a stabilitás kulcsfontosságúak voltak céljaink elérése érdekében.

A tanulás kulcsfontosságú

A nyilvános, végfelhasználóknak szánt appokat leszámítva ez a projekt magában foglalta a problémák kezelésére szolgáló háttérrendszer kialakítását is. A háttérrendszert főként az önkormányzat munkatársai használják, akik már hosszú ideje foglalkoztak ilyen típusú lakossági visszajelzésekkel. Teljesen új folyamat létrehozása nem mindig a legjobb megoldás, és bizonyos esetben nem is lehetséges. Kihívás lehet viszont létrehozni valamit, ami zökkenőmentesen beilleszkedik egy meglévő folyamatba, miközben gyorsabbá és modernebbé teszi azt. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a közigazgatás egy ismeretlen, új terület volt számunkra. A hasonló projektekben döntő fontosságú, hogy szorosan együttműködjünk az ügyfeleinkkel és a saját szakterületükön szerzett tapasztalataikra támaszkodhassunk annak érdekében, hogy minél hasznosabb terméket hozhassunk létre.

Visszajelzés és iterációk

A konkrét elképzelés és a jó stratégiai kivitelezés ellenére gyakran találjuk magunkat olyan helyzetben, amikor néhány részlet hiányzik, amik valójában sokkal könnyebbé tehetnék a felhasználók életét. Felbecsülhetetlen értékű dolog visszajelzést kapni azoktól, akik ténylegesen, napi szinten használják a terméket. A folyamatos visszajelzések segíthetnek abban, hogy a kezdeti prototípust több iteráción keresztül egy kedvelt, mégis hatékony eszközzé fejlesszük.