Képzeld el egy vállalkozás leendő munkavállalóját. Éppen állásinterjúra tart hozzájuk. Egy motivált huszonéves pályakezdő. Az iPhone-ján a Google Maps-t használva navigál az irodához, miközben Spotify-on zenét hallgat. Aznap ebédet Wolt-ról rendelt, a barátai épp Messengeren keresztül látják el tanácsokkal az interjúhoz. Életének jelentős részét a digitális térben éli, modern, felhasználóbarát appokat használva.

Most képzeld el, ahogy leültetik a 10 éve méregdrágán beszerzett, de már akkor 15 éves ERP rendszer elé, amihez hasonlót még nem is látott – túl fiatal hozzá. Vagy ami még jobb, egy valamikor a 90-es években létrejött és azóta folyamatosan bővülő Excel táblázat elé. Vajon mennyire lesz motivált?

A fenti példa talán picit túlzó, de remekül tükrözi a lényeget. Manapság gyakran előkerül a látens munkaerőhiány fogalma a kkv szektor kapcsán. A vállalkozások egy jelentős része komoly munkaerőhiánnyal küzd, főként azért, mert a potenciális munkavállalók nem találják elég vonzónak a vállalatot vagy a feltételeket. Szakértők szerint ennek egyik fő oka a generációváltás. A bér már csak egy a sok szempont körül, amelyek alapján a frissen végzettek döntenek.

2025-re a munkavállalók 75%-át az Y és Z generáció tagjai, vagyis az 1984-2009 között születettek teszik majd ki. Ők nem betanulják egy-egy szoftver használatát, hanem sokszor már nagyon fiatal korban elsajátítják az alapvető készségeket, ami a hatékony használathoz szükséges. Elvárják, hogy egy szoftver ismerős, felhasználóbarát megoldásokat alkalmazzon, modern, esztétikus, letisztult és kényelmes legyen.

Sok vállalkozás használ elavult szoftvereket, sokan közülük mai napig az induláskor beszerzett rendszerekkel dolgoznak, amelyek felett már jócskán eljárt az idő. A modern, felhő alapú megoldások rugalmasabb konstrukciókat kínálnak, jellemzően alacsonyabb költséggel. A távoli elérés, a mobileszközök támogatása, a telepítés és karbantartás nélküli használat csak néhány az előnyeik közül.

Ami sokkal fontosabb, hogy az említett modern szoftverek zöme már egy olyan korban készült, amelyben a felhasználók kényelme nem másodlagos extra szolgáltatás, hanem követelmény. Ez nagyban növeli a használhatóságot és csökkenti a frusztrációt. A vállalati szoftver a napi szintű elkeseredett küzdelem tárgya helyett hatékony eszközzé válik, a munkavállalók pedig végre arra koncentrálhatnak, ami igazán fontos.